Mones de Pasqua amb Xocolate

Arribats a esta època pasqüera, encara que diferent a altres ocasions per la pandèmia de COVID que ens està tocant viure, és moment de fer un dels dolços més típics i bons: LA MONA DE PASQUA! les de tota la vida, però jo les he cobert de xocolate… Anem allà!

Mones de Pasqua amb cobertura de xocolate

INGREDIENTS:

1- Preferment:

100 grams de farina de força

10 gr rent fresc (ó 3 gr de rent en pols)

60 ml d’aigua

2- Massa:

410 gr de farina de força

25 gr rent fresc (un cubet) ó 8 gr rent en pols

3 ous

80 ml oli d’oliva

140 gr sucre

Ratlladura de llima

15 ml de llet

Cobertura de xocolate per a pintar la mona

El primer de tot és fer el «preferment», açó hi ha gent que no ho fa, però d’esta forma la mona s’unfla més i queda més toveta. Juntarem tots els ingrents farina, rent i l’aigua tíbia, mesclem bé i guardem en un recipient gran (la massa pujarà el doble més o menys) i tampem en paper film durant 24 hores.

Al dia següent ja estem en disposició de fer la massa.

  • Mesclem el rent en la farina i acte seguit afegim el preferment
  • Batim els ous amb el sucre, oli, la ratlladura de llima (soles la part groga, sense el blanc que sino pot amargar) i la llet. Ho afegim tot a la massa

Ja tenim la massa preparada per a treballarla i tenim dos opcions: amb la amassadora fins que quede ben homogènia o amb les mans, en este cas ens deurem untar les mans en oli perquè és una massa prou pegalosa i al principi costa prou de pastar. Per això en la meua opinió, millor amb amassadora.

aspecte de la massa de la mona

Ara deixarem reposar la massa 10 minutets i farem la forma de les monetes. Ara entra en acció la destresa de cadascú per a donar-li forma: en forma de trena, la típica amb el foradet enmig, cocodril o diferents animalets… imaginació al poder jejejeje. Jo vaig fer 4 mones, però ixen perfectament 8 ben boniques, perquè s’unflen prou. Tradicionalment se li posa un ou, però com jo preferisc amb ou de xocolate el pose després de coure-les.

mones en la forma feta

Ara és moment de deixar que reposen les mones durant 2 hores mínim per a que s’unflen bona cosa. Jo les deixe en la llanda del forn i les clave al forn (apagat) per a que fermenten.

Una volta passades les dos hores ja és moment de coure-les al forn precalfat a 175 graus. Si no volem possar-li la cobertura de xocolate, les podem pintar amb un ou batut i posar-li sucre per damunt o anisets, a gust del consumidor 🙂

Les tindrem al forn uns 15-20 minuts, açò depén de cada forn. Taurem les mones del forn i mentres se gelen preparem la cobertura. Pot ser cobertura de xocolate o, si no la trobeu al supermercat (cosa probable) podem utilitzar una tableta de xocolate, la desfem en trossets en un bol apte per a microones i anem fundint-lo minut a minut (un minut i menejem, aixina fins que estiga ben fundit), si no ho fem aixina se’ns pot cremar.

Agarrem un pincell i pintem les mones amb el xocolate i deixarem que se gele per a que torne al seu estat sòlid. Com vos he dit jo li pose un ou de xocolate. I ja soles ens queda disfrutar d’este berenar de categoria i a volar el catxirulo!!! Bon profit!

Deja un comentario